De geschiedenis van OPTI-PACK in een notendop

Op 1 april 1982 werd in Den Haag OPTI-PACK opgericht door dhr. J.H. Treffers. In het begin was het bedrijf puur een agentschap voor een aantal Buitenlandse producenten van verpakkingsmachines dat werd gerund vanuit de achterkamer.

De daaropvolgende jaren werd hard gewerkt aan het opbouwen van een vast klantenbestand. Door de servicegerichte aanpak en de inmiddels opgedane ervaring in de branche lukte dat steeds beter. Opmerkelijk is dat nu nog veel klanten van het eerste uur machines bij OPTI-PACK afnemen. Een duidelijk teken dat het bedrijf het goed doet.

OPTI-PACK op de Macropak beurs 1982

OPTI-PACK op de Macropak beurs 1982

Na een aantal succesvolle jaren besloot Treffers senior het rustiger aan te gaan doen en nam de zoon en huidige eigenaar Eric Treffers de zaak volledig over. De succesformule werd voortgezet.

Het bedrijf kwam in een stroomversnelling toen er een duidelijke keuze werd gemaakt in machinefabrikanten. Alleen de topleveranciers bleven in het assortiment; hetgeen uiteindelijk heeft geresulteerd in de huidige duidelijke productlijn.

Voor elke manier van verpakken, voor elke vorm en voor alle verpakkingsmaterialen kan OPTI-PACK op dit moment de beste verpakkingsmachine leveren. Met merken als Italpack, Accraply Graham, Comipak en Strema heeft OPTI-PACK alleen maar topkwaliteit in huis en kunnen zij mede dankzij de grote knowhow van de partners voor elk verpakkingsprobleem een oplossing bieden.

De mensen van OPTI-PACK zijn dan ook trots op hun bedrijf. In de vijfendertig jaar dat zij nu actief zijn in de verpakkingsbranche is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie die bekend staat om zijn service en vakkennis op het gebied van verpakken.
Niet voor niets dat vele vooraanstaande bedrijven al met OPTI-PACK in zee zijn gegaan.

Advertentie uit 1982 OPTI-PACK

Advertentie uit 1982 OPTI-PACK